Tack för din förfrågan! Vi hör av oss inom kort.

Frågor och svar

Det enklaste är att ringa oss eller fylla i intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Alla som går truckutbildningen har rätt att gå om kursen kostnadsfritt.

Nej, du måste inte ha körkort för bil för att få ta truckkort, men krav finns på att du måste ha fyllt 16 år.

De flesta personer får jobb som truckförare, om man har rätt inställning.

Finns du med i vårt register så kan vi beställa ett nytt ersättningskort som vi skickar till dig.

Ett krav som Liftutbildningsrådet har är att en kurs ska vara minst åtta timmar för både teorin och praktiken, men det beror sedan på dina förkunskaper.

Ja. Det är arbetsgivarens ansvar att se till att du som truckförare har både de teoretiska och praktiska kunskaperna och Arbetsmiljöverket ser till så att reglerna följs för truckkörning. Det finns mer information på deras hemsida om detta.

Om du använder den i arbetet är svaret ja. Det behöver du ha skriftligt intyg för. Om du använder den privat omfattas du inte av arbetsmiljöverkets regler och behöver inte liftkort. Dock bör du använda liften på ett säkert sätt och vara medveten om riskerna.

Hos oss kan du gå truckutbildning från 2995:- (för truckkort A+B+D1).

Tillsvidare! Men vi rekommenderar repetitionsutbildning inom 5 år för att uppdatera både dina kunskaper och för att finslipa på din körteknik. 

Enligt LUR (Liftutbildningsrådet) ska du uppdatera ditt liftkort vart femte år.

Inom cirka fem år rekommenderar vi att gå en repetitionsutbildning. Vi har repetitionsutbildningar inom: truck, travers, liftar och ADR.

Via vår truckutbildning skaffar du behörighet för A 1-4, B 1-6, C 2-7 och D1-2.

Ja. Det finns fyra olika typer:  A, B, C & D. Hos oss kan du ta A 1-4, B 1-6, C 2-7 och D1-2. Om du ska ta ditt truckkort privat är de vanligaste A och B. Om du ska ta truckkort via företaget är den anpassaad utifrån företagets behov.

Ålder: 16 år minst för att kunna genomföra en truckkurs.

Du behöver vara 18 år. Som gymnasieelev kan du delta i utbildningen och under lärares uppsikt utföra praktiska övningar. Men för att få ett körtillstånd måste du ha fyllt 18 år.

Som privatperson kan du välja mellan att betala kontant , via swish, kort eller Klarna. Delbetalning fungerar också. Företag fakturerar vi.

Vi följer målen i Truckläroplan 10 som Arbetsmiljöverket har tagit fram för truckkursen, fastställd ihop med arbetsmarknadens parter. Det är ett koncentrat av vår grundkurs, i huvudsak våra viktigaste teoriavsintt.

Ja, alla våra kommande utbildningar hittar du här: https://www.truckproffs.se/kommande-utbildningar/

Truckproffs finns över hela landet. Våra utbildningslokaler ligger i Arboga, Eskilstuna och Stockholm. 

Ja, truckkort som visar att du har både praktisk och teoretisk utbildning.

Det finns bland annat lag på att använda utrustning som skyddskor med stålhätta. Det kan du låna av oss under utbildningen. Sedan finns det regler för både körningen, utbildningen och annat. En hel del står i Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5 men vi berättar gärna mer och svarar på frågor. Tänk på att du till exempel inte ska lyssna på något med hörlurar för det riskerar säkerheten.

Enligt lag ska du använda fallskydd om du jobbar på två meters höjd eller högre.
I lift ska fallskyddsutrusstning ska för säkert tillträde i liftanordningens olika delar eller om det finns risk att liften blir påkörd av annan anordning eller fordon. Du ska ha dokumenteradutbildning för att använda utrustningen. Tänk på att göra en riskbedömning innan. Om du använder en bomlift ska fallskydd med lågt infäst kort lina finnas så inte operatörer riskerar att trilla ur korgen vid eventuell påkörning. För saxliftar kan det vara bättre att hitta en förankringspunkt i liften, beroende på arbetsplats och situation.

Utrustningen besiktas enligt lag en gång om året för att du ska vara säker. Besiktningen gör en utbildad (certifierad) kompetent person från tillverkaren.

Om fallskyddsutrustningen blivit utsatt för ett fall måste du ordna ett nytt.

Nej. För att gå vår truckutbildning eller någon annan behöver du inte personnummer. Du kan använda ditt pass eller ett samordningsnummer.

Ja! Svenska , Engelska , Arabiska , Grekiska , Finska , Kurdiska

Vi har inte drop-in utan du bokar en tid innan. Kontakta oss om du har några frågor eller för bokning.

Truckproffs hittar du över hela landet. Vi har utbildning online på distans och på plats. Är din närmaste stad Eskilstuna, Arboga eller Stockholm?

Du kan boka en truckutbildning privat, via jobbet eller ibland via Arbetsförmedlingen. Hör av dig till oss om du har frågor.

Det beror på vilka behörigheter du har. Det ser du på ditt truckkort. Hos oss kan du välja mellan olika behörigheter (A 1-4, B 1-6, C 2-7 och D1-2).

Truckproffs är certifierade och erbjuder utbildningar och kurser för lift och travers.

Det skulle vi säga beror på miljön och situationen som du befinner dig i. Infästningen ska som minst klara 12 kN belastning.

Med personlig fallskyddsutrustning får du aldrig arbeta ensam. Vid fall måste det finnas möjlighet att räddas inom högst en kvart.

Det är viktigt att informera oss om du inte kan komma. Din anmälan är bindande så vi debiterar halva avgiften vid avbokning. Om avbokningen sker mindre än 5 dagar innan kursen debiterar vi hela avgiften. Du har dock möjlighet att byta kurstillfälle till ett tidigare eller senare. Det kan också bli så att vi flyttar eller ställer in en kurs om det är för få anmälda. I så fall meddelar vi dig och återkommer innan nya kurstillfället.

Våra instruktörer har lång erfarenhet av branschen och kompetens för alla typer av truckar: låglyftande plocktruckar, ledstaplare, låglyftande åktruck, låglyftare, motviktstruck, höglyftande åkstaplare, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck, fyrvägstruck, hjullastare, containertruck, timmertruck, sidlastare, grensletruck, teleskoplastare, dragtruck, flaktruck och terminaltruck.

Om du är intresserav av att jobba som instruktör hos Truckproffs är det bra om du har truckkort redan och jobbat i flera år som truckförare. Vill du dela med dig av din kunskap? Det är ett jobb där du får träffa mycket människor och vara pedagogisk. Nästa steg är då att certifiera dig som instruktör. Kan du flera språk? Toppen, det är en tillgång då vi våra elever har olika bakgrund och modersmål.