Tack för din förfrågan! Vi hör av oss inom kort.

Kranförarutbildning

De som på transportavtalets yrkesområde hanterar en kran som är monterad på en lastbil med totalvikt över 3 500 kg ska ha ett yrkesbevis som utfärdats av TYA. Samma sak gäller om du jobbar med kran monterad på släpvagn och dragen av en lastbil med totalvikt på över 3 500 kg.

Ett yrkesbevis för fordonsmonterad kran gäller både för förare av styckegodskranar och timmerkranar. Det styrs av transportavtalet mellan Svenska Transportarbetareförbundet och Biltrafikens Arbetsgivareförbund. Om du innehar TYA:s yrkesbevis anses du av branschen ha tillräcklig utbildning för att yrkesmässigt arbeta med fordonsmonterad kran. Detta krav gäller både om du är anställd och entreprenör.

Kurslängd på vår kranförarutbildning: För dig som kört mycket kran 2 dagar
För dig som inte kört, hör av dig för upplägg och pris!

Pris: Ring för kostnadsförslag!
Krav: Godkänt Teoriprov och praktisk prov

Förkunskapskrav
För att kunna arbeta som förare av lastbilsmonterad kran krävs att du har C-körkort och fyllt 18 år.

Arbetsgivarintyg för 30 månaders erfarenhet från arbete med fordonsmonterad kran för de som skall ta 2-3 dagars varianten. Inga förkunskapskrav om du skall ta hela utbildningen!

Fordonsmonterad kran Över 18 tonmeter

De som på transportavtalets yrkesområde hanterar en kran som är monterad på en lastbil med totalvikt över 3 500 kg ska ha ett yrkesbevis som utfärdats av TYA. Samma sak gäller om du jobbar med kran monterad på släpvagn och dragen av en lastbil med totalvikt på över 3 500 kg. Ett yrkesbevis för fordonsmonterad kran gäller både för förare av styckegodskranar och timmerkranar. Det styrs av transportavtalet mellan Svenska Transportarbetareförbundet och Biltrafikens Arbetsgivareförbund. Om du innehar TYA:s yrkesbevis anses du av branschen ha tillräcklig utbildning för att yrkesmässigt arbeta med fordonsmonterad kran. Detta krav gäller både om du är anställd och entreprenör.

Kurslängd: För dig som kört mycket kran 2 dagar
För dig som inte kört hör av dig för upplägg och pris!

Pris: Ring för kostnadsförslag!

Krav: Godkänt Teoriprov och praktisk prov, ett extra lyftprov(tunglyft) jämfört med < 18tm. Förkunskapskrav För att kunna arbeta som förare av lastbilsmonterad kran krävs att du har C-körkort och fyllt 18 år. 

Kontakta oss för ett skräddarsytt prisförslag